Planý poplach. V Bruselu nakrátko vyhlásili výstrahu před bombou v letadlech

Dvě letadla mířící na bruselské letiště Zaventem nahlásila ve středu večer možný výskyt bomby na palubě. Informoval o tom belgický list La Libre. Obě už v pořádku přistála a cestující i posádka jsou v bezpečí. Podle německé agentury DPA belgické úřady varování před bombami krátce po jeho vyhlášení odvolaly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo. Ilustrační foto.

Letadlo. Ilustrační foto. | Foto: Anna Jadrná | Zdroj: Český rozhlas

Letadla přilétala do metropole z Osla a Stockholmu. V jednom z nich byl i belgický novinář Bart Raes.

Na twitteru napsal, že pilot oznámil pasažérům možnost výskytu bomby zhruba 20 minut před přistáním. Následně museli podle něj cestující ještě deset minut čekat v letadle, než je pilot pustil ven.

Mluvčí belgické federální prokuratury Eric Van der Sypt označil krátce po zveřejnění informace o možném výskytu bomby tuto hrozbu za vážnou. Záchranáři na letišti byli dokonce v pohotovosti.

Mluvčí letištní policie podle agentury Reuters ale později řekla, že na letišti je vše v pořádku a výstraha před bombou aktuálně neplatí. Německá agentura DPA s odvoláním na Červený kříž informovala, že výstraha sice byla vydána, ale následně odvolána.

Ministr vnitra Jan Jambon ale nakonec později uvedl, že v případě hrozby nešlo „o nic konkrétního".

Letos v březnu spáchali sebevražední atentátníci teroristické útoky na letišti Zaventem a v bruselském metru. Zahynulo při nich 32 lidí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme