Po ničivém zemětřesení bydlí v provizoriu tisíce Italů. Na pomoc pro ně se skládají i Češi

Pomoc do zemětřesením poničené Itálie posílají i Češi. Třeba ADRA vybrala už 280 tisíc korun. Silné zemětřesení udeřilo ve střední Itálii minulý týden ve středu. Poslední bilance mluví o 292 obětech, jak uvedla agentura ANSA.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Provizorní tábor pro lidi postižené zemětřesením v italské Arquatě

Provizorní tábor pro lidi postižené zemětřesením v italské Arquatě | Zdroj: Reuters

Kvůli otřesům země muselo opustit domovy přes 10 tisíc lidí, často našli místo u příbuzných nebo v penzionech, ale část jich také žije v nouzových stanových táborech.

ADRA otevřela konto na pomoc lidem, které zemětřesení postihlo, ve čtvrtek. Zatím vybrala 280 tisíc, ale sbírka stále pokračuje. „Je možno zaslat peníze na účet, případně formou DMS,“ uvedl šéf české pobočky společnosti ADRA Radomír Špinka.

Číslo účtu sbírky je 66888866/0300, variabilní symbol 379, dárcovskou esemesku je možné poslat ve tvaru DMS ADRA na číslo 87777. Podle Špinky půjde výtěžek sbírky na materiální pomoc.

O poznání menší částku než ADRA získal zatím pro Itálii Český červený kříž, vybralo se 17 tisíc korun. I tady však vše pokračuje. „Věříme, že obyvatelé pomoc Českého červeného kříže v Itálii podpoří,“ řekl prezident Českého červeného kříže Marek Jukl.

Peníze je možné zasílat na účet 333999/2700, variabilní symbol 1602, nebo lze poslat dárcovskou esemesku ve tvaru DMS CCK na číslo 87777.

A na Itálii vybírá třeba i Charita Česká republika. Její účet má číslo 55660022/0800, variabilní symbol 249. Dárcovská esemeska odeslaná na číslo 87777 by pak měla mít tvar DMS CHARITASVET.

Cena DMS je ve všech třech zmiňovaných případech 30 korun, jednotlivé organizace obdrží z každé zprávy 28,50.

Zemětřesení v Itálii | Foto: ČTK

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme