Po střelbě v Bratislavě zůstalo šest mrtvých a třináct zraněných

Údaje o počtu mrtvých po střelbě v bratislavské čtvrti Devínská Nová Ves se různí. Mluvčí operačního střediska záchranné služby Dominika Šulková zatím potvrdila 6 mrtých a 13 zraněných. Panují ale obavy, že obětí může být víc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Při řádění střelce v části Bratislavy Devínska Nová Ves přišlo o život nejméně šest lidí

Při řádění střelce v části Bratislavy Devínska Nová Ves přišlo o život nejméně šest lidí | Zdroj: ČTK

Jak z Bratislavy informoval zpravodaj ČRo Vojtěch Berger, některá média píší o sedmi, jiná už dokonce o devíti mrtvých. Dalších nejméně 20 lidí je zraněno, mezi nimi je i tříleté dítě. To je ale mimo ohrožení života. „Čekáme na tiskovou konferenci slovenské policie. Dosud policisté nechtěli říci nic bližšího,“ uvedl.

Cílem útoku měla být údajně rodina, která bydlela právě nad místní školkou. Právě z toho důvodu byly prý mezi zraněnými i nějaké děti.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šest mrtvých a 19 zraněných - to je dosavadní bilance střelby v bratislavské okrajové čtvrti Devínská Nová Ves. Více s bratislavským zpravodajem Vojtěchem Bergrem.

Podle bulvárního deníku Nový čas mohlo být útočníků více – dokonce až tři. Nový čas také píše o možném vlivu alkoholu při celém incidentu.

Podle svědků měl útočník či útočníci brokovnici. „A když se začalo střílet vydal Městský úřad v Devínské Nové Vsi varování občanům místním rozhlasem, aby se nepřibližovali k oknům a nevycházeli z domů,“ přiblížil Berger.

Celá městská část je nyní zcela uzavřená, jak pro pěší, tak pro auta a autobusy. Policie naopak prohledává auta, která z areálu vyjíždějí. Auta rozvážejí zraněné do okolních nemocnic.

Vojtěch Berger, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme