Po vraždě turistů vyjadřují Albánci na sociálních sítích s Čechy solidaritu

Albánci začali po vraždě dvou českých turistů spontánně vyjadřovat s Čechy solidaritu. V centru města Škodra, v jehož blízkosti se čin stal, se sešli na pietním shromáždění. Zároveň na sociálních sítích už tisíce lidí sdíleli příspěvek #‎AlbaniansSaySorryToCzechPeople (Albánie se Čechům omlouvá). Na svůj profil ho vyvěsila populární albánská skupina Revolt Klan.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Albánie, Theth (ilustrační foto)

Albánie, Theth (ilustrační foto) | Foto: Pavel Šuba | Zdroj: Český rozhlas

„Tím vzkazem jsme chtěli říct, že nejsme vrazi a že to, co se stalo českým turistům, je ostuda a že nás to mrzí. Příspěvek už viděl milion lidí a já jsem rád, že všechny komentáře, které k němu lidé napsali, nám dávají za pravdu,“ vysvětlil Českému rozhlasu Bruno Pollogati, jeden z členů skupiny Revolt Klan, proč vzkaz na sociálních sítích zveřejnili.

Dva české turisty, sedmadvacetiletého muže a šestatřicetiletou ženu, zavraždili zatím neznámí útočníci v horách na severu Albánie. Policie našla těla obětí v rozstříleném autě.

Podle albánských médií Češi nejspíš jednoho svého vraha vzali do auta. Ten pak začal střílet. Pachatelé dvojici okradli a auto i s těly shodili do rokle, zřejmě aby zločin zamaskovali.

Horská divočina v okolí místa činu, kde skalní vrcholy dosahují výšky až 2400 metrů, je oblíbenou destinací pro turisty ze západní a střední Evropy. V oblibě ji ale mají rovněž pěstitelé konopí, navzdory policejnímu zásahu z loňského léta.

Místní nechápou, jak se to mohlo stát, říká Češka žijící v Albánii

Číst článek

NEPOUŽÍVAT - Martina Rasch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme