Podle Porošenka je Ukrajina ve válce s Ruskem

Další čtyři ukrajinští vojáci zemřeli na východě země při střetu s proruskými separatisty. Boje tam pokračují navzdory příměří platnému od února. Podle ukrajinského prezidenta Petra Porošenka není jeho země ve válce s proruskými povstalci, ale s Ruskem samotným. Dokazuje to prý i výpověď dvou ruských vojáků, zajatých o víkendu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ukrajinský prezident Petro Porošenko

Ukrajinský prezident Petro Porošenko | Zdroj: Reuters

Porošenko v rozhovoru pro stanici BBC také uvedl, že nemá důvěru v ruského lídra Vladimira Putina a že jeho hlavním cílem je dovést Ukrajinu do EU. Obává se také nové ruské letní ofenzivy.

„Měli bychom na to být připravení. Nedáme jim ale sebemenší šanci k provokaci. Odpovědnost bude zcela na jejich straně. Nemám nicméně jinou možnost než s nimi jednat. Nemyslím si, že naše teritorium uhájíme čistě vojenskými prostředky,“ řekl ukrajinský prezident.

Jan Prokeš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme