Policie v Brémách vyklidila obchodní centrum, hledala tam nebezpečného Alžířana

Německá policie v Brémách na severu země dnes evakuovala nákupní středisko kvůli 19letému mladíkovi, který utekl z psychiatrické léčebny. Policie ho zde však nenašla, uvedla agentura DPA. Deník Bild na svém webu napsal, že z psychiatrie uprchl Alžířan.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německá policie v okolí obchodního domu Olympia

Německá policie v okolí obchodního domu Olympia | Zdroj: Reuters

Pacient je podle policie hrozbou pro sebe i okolí. K zásahu ve středisku policie proto nasadila protiteroristické jednotky. Policejní mluvčí večer oznámil, že žádné teroristické nebezpečí nehrozí.

Uprchlík podle policistů nemá kontakty na Islámský stát ani žádné „konkrétní plány". Při útěku z psychiatrické léčebny údajně vykřikoval „všechny vás vyhodím do povětří". V léčebně sám sebe několikrát fyzicky poškodil a pravděpodobně užíval drogy, uvedla policie.

Bezpečnostní situace v Německu je napjatá, země totiž v uplynulém týdnu čelila několika útokům. Ten nejkrvavější se odehrál v Mnichově, kde Němec íránského původu zastřelil devět lidí, poté spáchal sebevraždu.

V neděli se pak v bavorském Ansbachu odpálil syrský běženec, který se hlásil k radikální organizaci Islámský stát. Syřan zahynul, několik dalších lidí zranil.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme