Polská policie rozbila rozsáhlý zločinecký gang - údajně okradl stát v přepočtu skoro o miliardu korun

V Polsku pozatýkala policie velký gang daňových podvodníků. Podle vyšetřovatelů připravil stát na dani z přidané hodnoty v přepočtu skoro o miliardu korun. Policie obvinila více než čtyři desítky lidí, sedm hlavních organizátorů je ve vazbě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Polský zlotý

Polský zlotý | Zdroj: Reuters

Obvinění podle policie fiktivně obchodovali se zlatem a stříbrem. Na jména lidí, kteří byli často v nouzi, založili asi 60 firem, nejčastěji v Německu a v Itálii.

Pak firmám naoko prodávali drahé kovy za vysokou cenu a nechali si na to vystavit falešné faktury. Od finančních úřadů v Polsku pak inkasovali daň z přidané hodnoty.

Celkem měli stát připravit o 140 milionů zlotých - v přepočtu 875 milionů korun.

Polská vláda odhaduje, že každý rok při podobných podvodech přijde státní pokladna o miliardy zlotých. Proto se na takový druh zločinnosti zaměřují v poslední době speciální policejní jednotky.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme