Polsko hlásí dvě oběti povodní. Pomáhají němečtí záchranáři

Polsko hlásí dvě oběti velké vody. Dramatická situace je především ve městě Bogatynia, které sousedí s libereckým krajem. Tamním obyvatelům pomáhá také armáda a záchranáři z Německa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velká voda v Polance nad Odrou

Velká voda v Polance nad Odrou | Foto: Hasičský záchranný sbor MS kraje

Bogatynia je téměř celá pod vodou poté, co se z koryta vylila místní řeka. Voda strhla mosty a do města se nedá dostat po zemi. Řada domů se zhroutila.

Záplavy v Polsku už mají také dvě oběti. Jeden muž skončil pod troskami domu, nepodařilo se ho včas zachránit. Druhý se pravděpodobně utopil. Starostu města strhla voda i s autem, ale naštěstí vše bez úhony přežil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Vavrouška přiblížil v Ranním Radiožurnálu záplavy v Polsku

Stovky lidí evakuovaly záchranáři do místní školy a rekreačního centra. Na místě operuje armáda a na pomoc dorazili také hasiči ze sousedního Německa. Situace už se ale uklidňuje. Město teď potřebuje především pitnou vodu a chleba.

Dramatické chvíle prožívali také obyvatelé Zhořelce, kam nad ránem dorazila až sedmimetrová povodňová vlna poté, co se protrhla hráz jedné z nádrží nad městem. Voda ale větší škody nenapáchala, především zatopila níže položená předměstí Zhořelce.

Drtivě většině území Polska se tentokrát záplavy vyhnuly. Stovky měst se ještě nevzpamatovaly z červnových tragických povodní a Poláci si teď trochu oddechli, že se záplavy týkají „pouze“ tak malého území

Petr Vavrouška, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme