Polsko, Německo a Rakousko hlásí oběti záplav

Silné deště také komplikují život u našich evropských sousedů. Pod vodou je polské město Bogatynia, ležící nedaleko českých hranic v sousedství Liberce. Se záplavami se potýká Německo i Rakousko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Povodeň v Jeseníku nad Odrou na Novojičínsku

Povodeň v Jeseníku nad Odrou na Novojičínsku | Foto: Hasičský záchranný sbor MS kraje

Velká voda trápí i další státy střední Evropy. Z Polska hlásí jednu oběť - zavalily ji trosky jednoho ze zaplavených domů, které se zhroutily ve městě Bogatynia, ležícím nedaleko českých hranic.

V některých částech města dosahuje voda až do prvního patra. Do evakuace nasadili hasiči loďky, pomáhá i policejní vrtulník. Do akce se zapojili i záchranáři z Německa. Řidiči byli vyzváni, aby odložili cestu do města a uvolnili silnice pro záchranářskou techniku.

Silné bouřky paralyzovaly řadu polských měst včetně Varšavy už dnes nad ránem. Meteorologové varují, že intenzivní srážky a silný vítr budou trápit Polsko do konce víkendu.

Na německé straně Krušných hor v Neukirchenu se utopila žena a dva muži, kteří se snažili vynášet věci ze zaplaveného sklepa. Silné deště způsobily regionální záplavy i v Dolních Rakousích na severu Rakouska.

V některých okresech spadlo podle hasičů až 60 litrů vody na metr čtvereční.Dvaceti tisícové město je téměř celé pod vodou, poté, co se z koryta vylila místní řeka. Voda strhla most, řada zaplavených domů se zhroutila, pod troskami zemřel jeden člověk.

Petr Vavrouška, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme