Porošenko nabízí ukrajinským vojákům odměny za bojové úspěchy

Mobilizace na Ukrajině podle tamního prezidenta Petra Porošenka pokračuje podle plánu. Podle něj by měla ukrajinská armáda po mobilizaci mít asi 250 tisíc bojovníků. Porošenko teď vládě navrhuje, aby vojáky nejen zaplatila, ale také odměnila za úspěchy ve válce na východě země.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ukrajinský prezident Petro Porošenko

Ukrajinský prezident Petro Porošenko | Zdroj: Reuters

„Už od prvního února bude každý voják, který se přímo účastní bojové akce, dostávat 1000 hřiven za den,“ uvedl prezident Porošenko.

Částku, která činí v přepočtu asi 1500 korun, doplní ještě odměny za každý zlikvidovaný obrněný transportér nebo dělo nepřítele. „Naši vojáci sice nebojují pro peníze, ale to nezbavuje vládu práva a povinnosti vojákům vyjádřit svůj dík,“ dodal Porošenko.

Po mobilizaci by ukrajinská armáda měla mít asi 250 tisíc mužů a žen ve zbrani.

Ozbrojené síly na východě země se teď přeskupují, velení chce posílit jejich pozice u Mariupolu a Debalceva, odkud se proruské jednotky snaží ukrajinskou armádu vytlačit.

Česko podporuje nové sankce vůči Rusku, proti se staví nová vláda Řecka

Číst článek

Martin Dorazín, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme