Před letištěm v Sofii nálož nebyla, ujistila po přezkoumání bulharská policie

Bulharská policie dnes po poledni uzavřela kvůli bombovému poplachu první terminál letiště v Sofii. Šlo však o falešný alarm, který byl vyhlášen kvůli podezřelým zavazadlům v dodávce stojící na parkovišti před terminálem. Protiteroristická jednotka vozidlo i bagáž prověřila, ale žádnou výbušninu nenašla, informovala agentura Fokus.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zavazadla

Zavazadla | Foto: Tomáš Adamec

Specialisté část cestovních zavazadel odpálili kontrolovanou explozí, která potvrdila, že v nich žádná nálož nebyla. Poté jednotka zkontrolovala celou dodávku i se zbylými zavazadly a ani tam nic nebezpečného neobjevila, čímž akce po několika hodinách skončila, uvedl Fokus.

Mluvčí letiště předtím oznámila, že policie nalezla výbušninu, kterou se snaží zneškodnit. Tato informace se ale později ukázala jako mylná.

Na podezřelé vozidlo upozornil policejní pes, který zachytil pachovou stopu výbušniny. Policie se psy prochází kolem zaparkovaných aut pravidelně.

V médiích se objevily spekulace, že dodávka je opatřena belgickými registračními značkami. Ze zveřejněných snímků, jejichž kvalita není vysoká, to ale není jasně patrné.

V roce 2012 na letišti v Burgasu při výbuchu bomby v autobuse zahynulo pět Izraelců, jejich bulharský řidič a také sebevražedný atentátník. Podle Bulharů za útokem tehdy stálo libanonské radikální hnutí Hizballáh.

ČTK, Lukáš Matoška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme