Prezident Putin odmítl podezření, že jeho lidé loni organizovali střelbu na Majdanu

Podle ruského prezidenta Vladimira Putina musí být základem mírového urovnání na Ukrajině minské mírové dohody. Ujistil, že Rusko žádná mimořádná opatření nechystá. Za nesmysl Putin označil ukrajinská obvinění, že jeho poradce Vladislav Surkov řídil loňský zásah proti demonstrantům na kyjevském Majdanu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský prezident Vladimir Putin

Ruský prezident Vladimir Putin | Foto: Pavel Golovkin | Zdroj: ČTK

„Je to absolutní a úplná hloupost natolik vzdálená realitě, že se až jeden diví, odkud se vzala. Slyšel jsem, že tato prohlášení se zakládají na nepřesných informacích zpravodajských služeb. Prosím ukrajinské kolegy, aby zprávy, které se jim dostanou na stůl, využívali obezřetněji,“ řekl Putin.

V televizním rozhovoru dále varoval Kyjev před pokusem dobýt zpět Krym. Ukrajinskému vedení doporučil, aby se místo toho více věnovalo problémům svých obyvatel.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme