Při nehodě českého autobusu u Dortmundu se zranilo devět lidí

Nejméně devět osob utrpělo zranění při nehodě českého autobusu, který v noci na dnešek narazil do stojícího vozidla na dálnici A2 nedaleko Dortmundu. ČTK to sdělila společnost Eurolines, které havarované vozidlo patřilo. Německá policie předtím v tiskové zprávě informovala o 11 zraněných. Autobus jel na lince z Londýna do Berlína a podle Eurolines v něm nebyli kromě řidičů žádní Češi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehoda cisterny na dálnici D1

Nehoda cisterny na dálnici D1 | Foto: Michal Malý | Zdroj: Český rozhlas

„Není to česká linka, na palubě nebyli žádní čeští cestující. Je to linka, kterou zajišťoval český autobus pro německé a anglické Eurolines,“ vysvětlila marketingová ředitelka společnosti Pavla Lauermannová. Národnostní složení zraněných cizinců společnost zatím nemá.

Nehoda se stala v 02.50 SELČ. Čtyřicetiletý český řidič podle policie z dosud neznámých příčin narazil do doprovodného vozidla transportéru převážejícího nadměrný náklad, které bylo odstavené na okraji dálnice.

Síla nárazu poškodila přední a pravou část autobusu a odmrštila doprovodné vozidlo, které narazilo do transportéru. Podle Eurolines se nehoda stala za hustého deště.

V autobuse bylo podle Lauermannové 42 cestujících, policisté původně zmiňovali 53 lidí. „Podle policie bylo devět lehce zraněných osob, z toho tři policie pro jistotu poslala na kontrolní vyšetření do nemocnice. Zbývajících šest bylo ošetřeno na místě,“ přiblížila mluvčí společnosti.

Řidiči podle ní nebyli zraněni. Lidé podle policistů utrpěli především řezné rány a pohmožděniny. Doprovodné vozidlo transportéru bylo v době srážky neobsazené a i řidič transportéru vyvázl bez zranění.

První náhradní autobus přijel do hodiny po nehodě a naložil zhruba polovinu cestujících. Další polovina odcestovala o něco později.

Policie odhaduje celkové škody způsobené nehodou na 750 tisíc eur. Dálnice A2, která je významnou spojnicí Berlína s Porúřím, byla po havárii zcela uzavřena, po 06.45 se podařilo provoz obnovit.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme