Při požáru baru v Rouenu zemřelo 13 lidí, další se přiotrávili

Třináct mrtvých si v časných ranních hodinách vyžádal požár baru Le Cuba Libre v severofrancouzském Rouenu. Dalších šest osob se přiotrávilo, jeden z nich je v kritickém stavu. Mezi oběťmi jsou lidé ve věku od 18 do 25 let.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Požár baru ve  francouzském Rouen zavinil narozeninový dort. Svíčky na něm zapálily izolační materiál na stropě suterénu

Požár baru ve francouzském Rouen zavinil narozeninový dort. Svíčky na něm zapálily izolační materiál na stropě suterénu | Zdroj: Reuters

Požár podle úřadů vypukl nešťastnou náhodou. Izolační materiál proti hluku upevněný na stropě zřejmě zapálily svíčky z narozeninového dortu.

Podle svědků, kterým se z baru podařilo uniknout, se bar vznítil velmi rychle. „Řekla jsem kamarádce, abychom si šly sednout na terasu. Zrovna jsem si sedala a najednou se rozhořel oheň. Viděli jsme kouř a plameny, rozbitou vitrínu i židle. Měli jsme strach, utíkali jsme pryč," popsala francouzská svědkyně.

Hasičům se podařilo oheň zlikvidovat asi během půl hodiny. Původní zprávy hovořily o výbuchu, policie ale tuto spekulaci vyvrátila. Policie teď pokračuje ve vyšetřování tragédie.

Před necelými dvěma týdny zavraždili blízko Rouenu islámští extremisté kněze Jacquese Hamela. Minulý týden proběhl v rouenské katedrále jeho pohřeb.

Lidé nosí na místo požáru květiny | Foto: Reuters

Lukáš Matoška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme