Princezna Charlotte slaví rok, královský dvůr zveřejnil nové fotografie

Britská princezna Charlotte, dcera následníka trůnu Williama a vévodkyně Kate, dnes slaví první narozeniny. Při té příležitosti zveřejnil královský dvůr nové fotografie nejmladšího člena královské rodiny. Podobných snímků Charlotty existuje jen velmi málo, i přesto je roční batole dobře fungující marketinkovou značkou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Princezna Charlotte slaví první narozeniny, její snímky pořídila sama matka - vévodkyně Kate

Princezna Charlotte slaví první narozeniny, její snímky pořídila sama matka - vévodkyně Kate | Zdroj: ČTK

Princezna Charlotte vydělává i přesto, že od jejího narození se na veřejnosti objevilo jen několik jejích fotografií. Samotnou princeznu lidé viděli pouze dvakrát. Poprvé to bylo deset hodin po narození, když ji vévodkyně Kate s princem Williamem představovala Velké Británii, a pak při křtu.

Při tomto prvním vystoupení, tedy ještě v náručí vévodkyně Kate na schodech porodnice Lingo, byl novorozenec zabalený v bílé ozdobné dečce. Ta stála přesně 68 liber a vyrobila ji oděvní společnost z Nothinghamu, během jednoho dne obdržela tato firma tisíce zakázek.

Její majitel navždy nazval druhý květen historickým dnem, kdy stránky jeho společnosti navštívilo přes sto tisíc lidí ze 180 různých zemí.

Jako výhodná reklama posloužila princezna i pro jednu španělskou značku specializující se na dětské oblečení. Poté, co se objevily fotky Charlotty v květovaných šatech a růžovém svetříku, byl okamžitě obchod zahlcený zakázkami.

Jedná se o značku, která má ve Španělsku pouze pět poboček a od každého kusu oděvu vyrábí jenom deset kopií, takže velký zájem trochu i produkci zkomplikoval.

Podle nedávného výzkumu, který zmiňuje třeba deník Telegraph, jeden z pěti rodičů považuje princeznu Charlottu za módní vzor svých dětí.

Britská finanční poradenská společnost Brand Finance odhadla, že princezna by mohla tímto způsobem přinést během celého svého života do britské státní pokladny dohromady přes tři miliardy liber (v přepočtu zhruba 102 miliard korun). Podobné je to i u jejího staršího bratra, který by se jednoho dne měl stát králem.

Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme