Přívalové deště působí problémy v Bavorsku, některé obce postihly záplavy

S bouřkami a přívalovými dešti se potýkají i v Rakousku a Dolním Bavorsku. Tam dokonce velká voda vytvořila ostrovy, na kterých uvízli lidé.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záplavy způsobené přívalovými dešti postihly obec Triftern na jihu Německa

Záplavy způsobené přívalovými dešti postihly obec Triftern na jihu Německa | Zdroj: ČTK

Deště, které zasáhly dolnobavorské obce, byly velmi silné. Voda se rychle nahromadila a malé toky se následně vylily. V několika obcích starostové vyhlásili stav přírodní katastrofy.

Lidi uvízlé v zaplavených domech musely zachraňovat i vrtulníky. Na fotografiích a videích z obce Triftern, umístěných na sociálních sítích, jsou vidět auta zaplavená po dveře a domy až k oknům v přízemí.

Velká voda tam uvěznila také asi 250 žáků ve škole. Ta je sice na kopci, ale děti nemají kudy se dostat domů. Noc tak asi stráví v tělocvičně.

Na bavorsko-rakouském pomezí zase museli hasiči zachraňovat školní výpravu. Děti byly na výletě lodí a přišla bouřka, takže přistály na ostrově. Jedna dívka z toho utrpěla šok a jeden z žáků byl podchlazený, ale jinak skončil jejich výlet přerušený bouřkou šťastně. Hasiči je dostali do bezpečí.

Povodňové nebezpečí stále trvá kolem Pasova - na soutoku Dunaje a Innu, v Horních Rakousích a kolem Salcburku.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme