Proti papežovým názorům protestovali španělští liberálové

Papež Benedikt XVI. ve Španělsku vysvětil světoznámý barcelonský chrám Sagrada Família. Kostel je považován za symbol tradičních rodinných hodnot, které v následné nedělní mši také papež obhajoval. Proti jeho kritice registrovaného partnerství protestovali španělští liberálové.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Papež Benedikt XVI. se španělskám korunním princem Felipem

Papež Benedikt XVI. se španělskám korunním princem Felipem | Zdroj: ČTK

Papež se nevyhnul nepřímé kritice interrupcí a sňatků homosexuálů a vyzval k podpoře a ochraně rodiny jako nerozlučného svazku muže a ženy.

Nepřímo tak opět odsoudil rovněž nedávno ve Španělsku zlegalizované sňatky osob stejného pohlaví. Proti přítomnosti Benedikta XVI. ve Španělsku kromě homosexuálů a lesbiček protestovala v Barceloně také řada liberálů, kteří odsuzují římskokatolickou církev, že je příliš konzervativní.

Při své dvoudenní návštěvě Španělska vyzval Benedikt XVI. Evropu k návratu ke křesťanským kořenům. V této souvislosti zmínil i Česko, které se podle něj od víry odklonilo.

Ľubica Zlochová, Aneta Vojtěchová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme