Putin nechce být doživotním prezidentem, zvažuje ale kandidaturu na další období

Ruský prezident Vladimir Putin nevyloučil, že bude kandidovat na další období ve volbách v roce 2018. V obšírném rozhovoru pro státní tiskovou agenturu TASS ale Putin řekl, že nechce být doživotním prezidentem. Dodal, že by to bylo nesprávné a škodlivé pro stát.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský prezident Vladimir Putin

Ruský prezident Vladimir Putin | Foto: Alexander Zemlianichenko | Zdroj: ČTK

„Nedočkáte se,“ odpověděl Putin na otázku, jak je na tom se zdravím. Spekulace o své vážné nemoci označil za nesmysly.

„Možnost mé kandidatury v příštích volbách existuje, ústava to umožňuje, ale to neznamená, že se tak rozhodnu,“ dodal Putin.

Připustil nutnost politické konkurence, jiných názorů a nezávislosti médií, ale jen pokud mají na mysli blaho ruského státu a jeho občanů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Putin nechce být doživotním prezidentem, řekl agentuře TASS. Co dalšího v neformálním interview zaznělo, přiblížil zpravodaj Martin Dorazín

„Nejde nám o demokracii kvůli demokracii, ale kvůli tomu, aby lidé reálně žili lépe. Nemůžeme vytvářet podmínky pro to, aby cizí státy ovlivňovaly naši politiku ve svých zájmech, aby nás oslabovaly a podřizovaly své vůli,“ uvedl ruský prezident.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme