Rakousko začalo na hranici s Maďarskem stavět základy 'protimigračního' plotu

Rakousko začalo budovat základy, na kterých by mohl být rychle vztyčen plot pro zastavení migrantů, kteří by do země přicházeli z Maďarska. Dnes o tom informovala agentura Reuters. Země však zatím stále nerozhodla, zda nakonec ke stavbě plotu přistoupí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rakousko začalo u města Nickelsdorf stavět základy pro plot, který by měl případně zabránit průchodu migrantů

Rakousko začalo u města Nickelsdorf stavět základy pro plot, který by měl případně zabránit průchodu migrantů | Zdroj: Reuters

Základy pro plot vznikají u města Nickelsdorf podél zhruba 1,8 kilometru dlouhého úseku rakousko-maďarské hranice. Dělníci zapouštějí do země takzvané zemní kotvy, na kterých by mělo být možné rychle vztyčit nadzemní tyče plotu.

V místech, kde vznikají základy pro plot, loni na podzim přicházely do Rakouska stovky tisíc migrantů, kteří do střední Evropy přišli po takzvané balkánské cestě a z nichž velká část směřovala dál do Německa.

Vídeň, která se zpočátku stavěla k příchodu uprchlíků vstřícně, za poslední rok změnila svůj postoj a nyní podporuje uzavření hranic na balkánské cestě a jejich přísnější ochranu.

V Rakousku loni požádalo o azyl zhruba 90 tisíc lidí. Pro letošní rok země určila horní hranici 37 500 žadatelů o azyl, nad kterou už nebude nikoho přijímat.

Do konce srpna podalo žádost 26 400 lidí a podle úřadů zatím nelze odhadnout, zda se maximální počet do konce roku naplní, nebo ne.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme