Řecká veřejnoprávní média dnes neobnoví vysílání. Kvůli sporům o vedení společnosti

Řecko dnes nespustí vysílání veřejnoprávního rozhlasu a televize ERT, i když to vláda původně na dnešek ohlásila. Obnovení vysílání brzdí spory o to, kdo má být ve vedení společnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový ruský zákon omezuje zahraniční vlastnictví tamních médií na pouhých 20 % údajně proto, aby chránil Rusy před „informační válkou“

Nový ruský zákon omezuje zahraniční vlastnictví tamních médií na pouhých 20 % údajně proto, aby chránil Rusy před „informační válkou“ | Foto: Fotobanka Freeimages

ERT skoro dva roky nefungovala, protože ji vláda zrušila kvůli úsporným opatřením. Současný kabinet Alexise Tsiprase chce nabrat zpátky většinu dříve propuštěných zaměstnanců.

Zrušená veřejnoprávní média od loňska suplovala společnost NERIT, která zaměstnává asi 500 lidí. Teď se firma sloučí s veřejnoprávní ERT, která po svém zrušení propustila asi 2 a půl tisíce zaměstnanců.

Podle premiéra Tsiprase nemá být nová ERT hlásnou troubou vlády, ale nezávislým a sebevědomým médiem. Vysílání mají financovat koncesionářské poplatky v přepočtu ve výši asi 80 korun měsíčně.

Spuštění televize se ale zatím odkládá. Řecko řeší závažnější problémy na mezinárodním poli, kde stále vyjednává s věřiteli o výšce svých dluhů.

Pavel Novák, Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme