Ruská vláda schválila opatření proti Turecku

Rusko přijalo sankční opatření proti Turecku. Vláda má teď připravit seznam odvětví, kam turecké firmy nebudou mít přístup. Jde o reakci na sestřelení ruského bombardéru Su-24 na syrsko-turecké hranici minulé úterý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tisková konference, Dmitrij Medveděv

Tisková konference, Dmitrij Medveděv | Foto: Filip Jandourek

Předseda ruské federální vlády Dmitrij Medvěděv uvedl, že Moskva bude vůči Ankaře postupovat tvrdě, ale pragmaticky. Resortní ministerstva mají připravit konkrétní podobu sankcí. Ty postihnou jak Turecko, tak Rusko.

Premiér Medvěděv dále řekl, že je to pouze první krok a vláda bude sledovat, jak se Turecko zachová. V první vlně Rusko uvalilo sankce na dovoz tureckých potravin, služeb a zrušilo turistické lety na turecké pobřeží.

Turecko má ve sporu s Ruskem plnou podporu ostatních zemí NATO. V pondělí to uvedl generální tajemník NATO Jens Stoltenberg. Potvrdil také věrohodnost tureckého tvrzení, že ruský letoun narušil turecký vzdušný prostor, i když to Moskva popírá. Obě země zároveň vyzval ke zmírnění napětí.

Martin Dorazín, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme