Rusko kritizuje ukrajinskou misi OBSE za nadržování Ukrajině

Rusko vyzvalo Organizaci pro bezpečnost a spolupráci v Evropě, aby zajistila nestrannost pozorovatelské mise na východní Ukrajině. Ruské ministerstvo zahraničí ji obvinilo ze zaujatosti vůči Moskvě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Člen pozorovatelské mise zkouší bezpilotní dron, který by měl monitorovat situaci u města Mariupol

Člen pozorovatelské mise zkouší bezpilotní dron, který by měl monitorovat situaci u města Mariupol | Zdroj: Reuters

Rusko vytýká zvláštní misi OBSE jednostranné informování o situaci na východní Ukrajině, uvedl mluvčí ministerstva zahraničí Alexandr Lukaševič.

„Znovu vyzýváme vedení zvláštní mise, aby odmítlo roli svědka obvinění ze strany Kyjeva a vrátilo se k práci na nezaujatém základě,“ prohlásil mluvčí.

Ze zprávy o nedávném útoku na hřiště v Doněcku, při kterém zemřely dvě děti, podle Moskvy pozorovatelé OBSE záměrně vynechali pasáž o tom, že střely byly pravděpodobně odpáleny z míst kontrolovaných ukrajinskou armádou.

Pohřeb dvou dětí zabitých při útoku v Doněcku | Foto: Reuters

Lukaševič také poukázal na případy, kdy pozorovatelé OBSE hlásili přesuny vojenských kolon na území samozvané Doněcké republiky, ale ve svých zprávách prakticky nezmínili posilování vojsk na ukrajinské straně.

Podle pozorovatelů Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě tento týden přicestovalo z Ruska na Ukrajinu přes šest set lidí ve vojenských uniformách.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme