Ruský internet se baví záběry pasažérů, kteří museli roztlačit letadlo

Mnohým z vás se určitě stalo, že jste ráno v zimě nenastartovali auto a známí nebo kolemjdoucí vás museli roztlačit. V Rusku se vám může stát, že budete muset tlačit i letadlo, většinou ale jen v místech věčného sněhu a ledu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruští pasaźéři museli roztlačovat letadlo

Ruští pasaźéři museli roztlačovat letadlo | Foto: YouTube. com

S pokřikem ‚Davaj, Davaj‘ se 74 cestujících na trase z polární Igarky opřelo do křídel a zamrzlé TU-134 se ztuha, ale přece dalo do pohybu.

Nejprve se stroj snažil rozhýbat tahač, ale na zledovatělé letištní ploše mu prokluzovala kola. Na ostrově uprostřed Jeniseje se teplota v tu chvíli pohybovala kolem mínus 52 stupňů. Pasažéři, kteří se vraceli z dlouhodobého pracovního pobytu za polárním kruhem, to ale vzali s humorem a nešťastné posádce i letadlu pomohli.

Úsměv jim zamrznul až ve chvíli, kdy se dozvěděli, že tím hrubě porušili bezpečnostní předpisy a hrozí jim minimálně pokuta.

Norilská dopravní prokuratura už vyšetřuje, jestli let neohrozilo například použití nekvalitních nebo neodpovídajících brzdových kapalin, které zamrzly a zablokovaly podvozek.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme