Ruští fotbaloví násilníci se prý chystají vrátit na Euro do Francie, tvrdí to britská média

Nové střety mezi anglickými a ruskými fanoušky předpovídají britská média. Podle Daily Telegraphu se skupina asi 150 ruských ultras chystá do francouzského Lille, aby napadla příznivce Anglie. Při brutálních útocích v Marseille ruští výtržníci vážně zranili 5 Angličanů. Jeden stále bojuje v nemocnici o život.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bitka mezi ruskými a anglickými fanoušky na stadionu v Marseille

Bitka mezi ruskými a anglickými fanoušky na stadionu v Marseille | Zdroj: Reuters

Francouzská i britská prokuratura se shodují v tom, že za násilnostmi v Marseille bylo organizované komando ruských násilníků. Pravděpodobně stejná skupina vycvičených rváčů se teď podle Telegraphu údajně chystá anglické příznivce znovu napadnout.

Šéf bezpečnostní ostrahy velšského týmu Wayne Nash Guardianu řekl, že francouzští policisté dostali od ruských kolegů přesný tip na příjezd chuligánů. Francouzské úřady ale podle Nashe situaci podcenily.

Známý sportovní komentátor BBC Alan Green mezitím oznámil, že na protest proti útokům ruských ultras bude bojkotovat fotbalové mistrovství světa v Rusku v roce 2018.

Green přitom za posledních 30 let nechyběl na žádné významné fotbalové akci.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme