Ruští komunisté chtějí přísnější pravidla pro cesty poslanců na Západ

Ruští senátoři kvůli mezinárodním sankcím zrušili cestu do Spojených států, kam měli jet na pracovní setkání se svými protějšky. A v budoucnu by pro ně mohla přibýt i další omezení. V ruském parlamentu se objevily návrhy na omezení cest poslanců a senátorů, především do západních zemí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Státní duma v Moskvě

Státní duma v Moskvě | Foto: Martin Dorazín | Zdroj: Český rozhlas

Komunističtí poslanci připravují návrh zákona, který zakazuje služební i soukromé zahraniční cesty členů obou komor ruského parlamentu.

Pro výjezd by podle návrhu zákonodárci v budoucnu potřebovali svolení předsedy Státní dumy, respektive Rady federace.

Autor návrhu Vadim Solovjov to zdůvodnil tím, že se někteří poslanci dlouhodobě zdržují v cizině, aby se vyhnuli vyšetřování a stíhání v Rusku.

V některých zemích by se ruští politici mohli dostat do potíží kvůli svým postojům k okupaci Krymu a válce na východní Ukrajině. Ministerstvo zahraničí proto podle listu Izvěstija vydalo doporučení, aby poslanci a senátoři ve vlastním zájmu nejezdili například do Spojených států.

Martin Dorazín, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme