Saúdský král po protestech místních přerušil dovolenou na jihu Francie

Saúdskoarabský král Salmán předčasně ukončil dovolenou na jihu Francie poté, co proti jeho pobytu protestovali někteří obyvatelé. Nelíbilo se jim, že francouzské úřady kvůli panovníkovi uzavřely část veřejné pláže.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veřejná pláž Golfe-Juan ve Vallauris na jihu Francie, která byla dočasně uzavřena kvůli návštěvě saúdskoarabského krále

Veřejná pláž Golfe-Juan ve Vallauris na jihu Francie, která byla dočasně uzavřena kvůli návštěvě saúdskoarabského krále | Zdroj: Reuters

Protestní petici podepsalo přes sto tisíc lidí. Nelíbily se jim třeba betonové bariéry, které jsou na pláži kvůli králově bezpečnosti.

S panovníkem cestuje asi tisíc lidí. Jeho návštěva tak mohla posílit tamní ekonomiku. To si uvědomují ti, kterým králův pobyt na jihu Francie nevadil.

„Všichni protestují proti tomu, že je tu tolik policistů, kteří se o krále starají. Ale to je přece normální, vždyť je to hlava státu,“ říká například barman Enzo.

Jestli ale král Salmán z jihu Francie odjel skutečně kvůli protestům veřejnosti, není jisté. Důvody totiž nesdělil. Dovolenou teď namísto francouzské Riviéry tráví v Maroku.

Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme