Silvestr v Kolíně nad Rýnem má policejní dohru, padlo 90 trestních oznámení

Silvestrovskou noc v Kolíně nad Rýnem vyšetřuje speciální policejní tým. U hlavního nádraží skupina mladých mužů sexuálně obtěžovala ženy. Některé z nich také okradla o peněženky a mobily. Policie už dostala na 90 trestních oznámení. Podobné incidenty byly v menším rozsahu hlášeny i z Hamburku. Německý ministr spravedlnosti Heiko Maas mluví o nové dimenzi organizované kriminality.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

německá policie

německá policie | Foto: Klára Stejskalová

Incidenty ze silvestrovské noci jsou podle kolínské primátorky Henriette Rekerové otřesné. Na náměstí u kolínského chrámu a nádraží se před půlnocí sešlo na tisíc mužů, podle policejních informací "severoafrického a arabského vzezření".

Někteří z nich v podnapilém stavu potom utvořili malé skupinky, ve kterých obtěžovali a okrádali okolostojící ženy.

Rozsah silvestrovských incidentů se ukázal až v následujících dnech, kdy policie začala dostávat trestní oznámení.

V menší míře došlo k podobnému incidentu i v Hamburku, kde se podle svědků dopouštěla sexuálních útoků skupina 20 až 40 mužů arabského vzezření. Policii se zatím ohlásilo šest žen, které se staly obětí těchto útoků.

Incidenty odsoudil i německý ministr spravedlnosti Heiko Maas. „Zbabělé a ohavné útoky nebudeme tolerovat,“ řekl politik.

„Zjevně máme co do činění s novou formou organizovaného zločinu,“ dodal s tím, že pachatelé musí být důsledně potrestáni. „Nesmíme dovolit, aby byli lidé v našich městech vystaveni hrubému násilí,“ zdůraznil.

Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme