Situace v Makedonii se uklidňuje. Policie pouští migranty v pravidelných intervalech

Tisíce uprchlíků denně stále přicházejí na řecko-makedonskou hranici a pokračují dál směrem do Srbska. Policie už je ale neblokuje a nebrání jim v přechodu hranice. Makedonští policisté se snaží jen korigovat počet lidí, které do země pustí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidé překračují makedonsko-srbskou hranici

Lidé překračují makedonsko-srbskou hranici | Foto: Petr Vavrouška | Zdroj: Český rozhlas

Na hranici mezi Řeckem a Makedonií stojí proti sobě stovky migrantů z Blízkého východu, Asie a Afriky a několik desítek policistů. Ti už ale proti davu běženců nepoužívají obušky, slzný plyn a ohlušující granáty.

Policie co hodinu pustí přes žiletkový plot větší skupinu migrantů a doprovodí je na vlakové nádraží ve městě Gevgelija.

Na předměstí pak roste pro běžence provizorní stanový tábor. I nadále odjíždí z nádraží několik speciálních vlakových spojů, které uprchlíky za deset eur na osobu dopraví na hranici se Srbskem.

Makedonie nezvládá příliv migrantů. Tisíce lidí pouští přes hranice

Číst článek

Řada z nich využívá také taxi. Cesta přes Makedonii stojí sto eur. Ani Srbsko nebrání migrantům v dalším postupu dál do Evropy. Na první překážku v podobě plotu narazí až na hranici s Maďarskem.

Petr Vavrouška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme