Skupina mladíků přepadla u Paříže autobus s Číňany. Turisty zranili a okradli

Je v Paříži bezpečno? Skupina mladíků v úterý přepadla nedaleko letiště Charlese de Gaulla autobus s 27 čínskými turisty. Mladíci několik několik z nich zranili a ukradli jim peníze, šperky a dárky, které si Číňané v Paříži koupili. Nejde přitom o první útok na turisty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paříž

Paříž | Foto: Fotobanka Pixabay

Číňané jsou v pařížské metropoli poměrně častým terčem zlodějů, protože je známo, že nakupují drahé dárky, mají peníze, mobily a další multimediální techniku. Úterní přepadení bylo ale ojedinělé.

Skupina asi 8 až 10 mužů v osm hodin ráno přijela dvěma auty před hotel a počíhala si na moment, kdy turisté nastupovali do autobusu. V tu chvíli je přepadla, okradla a zase nasedla do aut a zmizela.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Paříži došlo k přepadení autobusu s čínskými turisty. Mluvil o tom tamní zpravodaj Jan Šmíd

Jednalo se tak o první organizovaný útok na movitější turisty, protože předchozí přepadení se týkala většinou malých skupinek.

Podle zpravodaje Česko rozhlasu se ale turisté přesto nemusejí obávat, že by v Paříži byli přepadeni. Měli by však být obezřetní, což se týká zejména bohatších návštěvníků. A také by se měli vyhýbat problémovým oblastem.

„Já bych měl pro turisty radu: zkuste si malinko připlatit, ale nebuďte třeba v Paříži v okolí Severního nádraží, protože ta oblast není jednak vizuálně příliš přitažlivá, a rozhodně není bezpečná.“

„Je lepší zaplatit o 10 nebo 15 eur víc a být v částech města, kde budete mnohem víc bezpeční. A to platí třeba i pro Montmartre, který rozhodně není ideálním místem pro nějakou dívku na procházení se kolem půlnoci,“ dodává Jan Šmíd.

Jan Šmíd, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme