Slovenská koalice se zúžila na tři strany. Poslanci ze strany Síť přešli ke koaliční Most-Híd

Ani ne půl roku po volbách přišla vládní koalice na Slovensku o jednoho člena. Koaliční sestavu opustila strana Síť. Několik jejích poslanců nedávno přešlo k jiné koaliční straně Most-Híd. Kromě té tvoří koalici ještě nejsilnější strana SMER a Slovenská národní strana.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Fico v Evropském parlamentu představil slovenské předsednictví

Robert Fico v Evropském parlamentu představil slovenské předsednictví | Zdroj: Reuters

Vládě premiéra Roberta Fica zůstane i po změnách většina křesel v parlamentu.

„Nedošlo k žádným změnám v programových prioritách. Tato koalice je schopna řídit tento stát. Proti této koalici neexistuje alternativa," řekl premiér a předseda sociální demokracie Fico po dnešním podpisu nové koaliční smlouvy.

Ke změně poměrů v koalici došlo v srpnu poté, co stranu Síť po rozkolu opustilo pět ze sedmi poslanců, kteří se následně dohodli na spolupráci s Mostem-Híd.

Podpisu nové koaliční dohody mezi trojicí dosavadních vládních stran předcházela demise ministra dopravy a předsedy Sítě Romana Brecelyho, kterého ve středu v této vládní funkci vystřídal zástupce strany Most-Híd Árpád Érsek.

Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme