Slovensko uprchlíky přijímat nemůže, neumí integrovat ani Romy, prohlásil Fico

Slovenský premiér Robert Fico znovu obhajoval zdrženlivý přístup svého kabinetu k přijímání uprchlíků na Slovensku. Zopakoval, že Bratislava odmítne jakýkoli systém rozdělení běženců mezi státy Evropské unie, který bude povinný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robert Fico

Robert Fico | Foto: Filip Jandourek

„Jak může integrovat lidi, kteří jsou někde úplně jinde s tradicemi, náboženstvím, způsobem života. Vždyť my nejsme schopni integrovat ani vlastní romské spoluobčany, kterých máme statisíce,“ řekl Robert Fico na oslavách výročí Slovenského národního povstání v Banské Bystrici.

Slovenská vláda už dříve sklidila kritiku některých evropských politiků za to, že chce přijmout málo uprchlíků, podle posledních informací má jít o 200 křesťanských rodin ze Sýrie.

Berlín, Paříž a Británie vyzvaly ke zvláštní schůzce k migrační krizi

Číst článek

Muslimští běženci by podle mluvčího slovenského ministerstva vnitra neměli jak na převážně katolickém Slovensku zakořenit. Slovensko dočasně přijme taky 500 žadatelů o azyl ze sousedního Rakouska. Ubytuje je v Gabčíkovu na jihu země, i když tam lidé v referendu příchod běženců odmítli.

Francouzský ministr zahraničí Laurent Fabius dnes kvůli uprchlické krizi kritizoval právě východoevropské země, například Maďarsko. K běžencům se prý staví málo zodpovědně a solidárně.

Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme