Slovenský exprezident Kováč je v umělém spánku na jednotce intenzivní péče

Bývalý slovenský prezident Michal Kováč byl hospitalizován na jednotce intenzivní péče a uveden do umělého spánku. Podle slovenského webu Nový čas je ve stabilizovaném stavu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenský exprezident Michal Kováč

Slovenský exprezident Michal Kováč | Foto: Fotobanka Profimedia

„Bývalou hlavu státu nejprve hospitalizovali na kardiologické jednotce intenzivní péče. Stav se mu však náhle zhoršil, lékaři ho museli uvést do umělého spánku a snaží se ho zachránit,“ napsal list.

Záchranku ke Kováčovi, kterého už léta trápí Parkinsonova choroba, přivolala jeho ošetřovatelka kvůli zvýšenému pulsu a problémům s dýcháním. Letos jde už o jeho třetí hospitalizaci. V březnu byl dvakrát odvezen sanitkou poté, co upadl do bezvědomí.

Kováč byl slovenským prezidentem v letech 1993 až 1998. Funkční období prvního prezidenta Slovenské republiky bylo poznamenáno spory s tehdejším premiérem Vladimírem Mečiarem.

Do vysoké politiky vstoupil Kováč v prosinci 1989, kdy byl jmenován ministrem financí slovenské vlády. Státní pokladnu řídil do května 1991. Od června do prosince 1992 předsedal Federálnímu shromáždění ČSFR. Na prezidenta ho v únoru 1993 navrhla mateřská HZDS. V roce 1999 Kováč z volby hlavy státu odstoupil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme