Sníh komplikuje život lidem na Slovensku, v Bratislavě se zastavila MHD

Desítky centimetrů nového sněhu dnes zkomplikovaly život lidem na Slovensku. V Bratislavě se zastavila městská hromadná doprava, Trenčínský kraj požádal o pomoc armádu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sněžný pluh

Sněžný pluh | Foto: Jiří Němec

Ve slovenské metropoli od rána napadlo více než 50 centimetrů sněhu. „Nejezdila kvůli tomu městská hromadná doprava, ve městě se tvořily kolony,“ přiblížil zpravodaj Českého rozhlasu Petr Vavrouška.

V podvečer se v Bratislavě začala vracet situace k normálu, začalo znovu fungovat i letiště, které přerušilo provoz. Na řadě dalších míst Slovenska však ještě problémy ustupovat nezačaly.

„Vlaky mají hodinová zpoždění, některé úseky dálnic jsou zcela neprůjezdné, stejně jako řada horských přechodů,“ přiblížil Vavrouška.

Trenčínský kraj dokonce požádal o pomoc armádu. „Na cestě první třídy z Drietomy směrem na Bánskou Bystrici je zapadlý jeden kamion a my jsem požádali armádu, aby nám dala techniku,“ vysvětlil předseda krizového štábu okresu Trenčín Štefan Bohúň.

Kvůli kalamitě a problémům s dopravou se dnes také odkládaly některé zápasy slovenské hokejové extraligy.

Se sněhem se potýkají i lidé na východě České republiky. Očekává se, že o víkendu už by mohla být situace klidnější.

Hustý sníh komplikuje dopravu na Moravě a ve Slezsku

Číst článek

Petr Vavrouška, kov, Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme