Sovětský exprezident Gorbačov se obává války mezi Západem a Ruskem

Bývalý sovětský prezident Michail Gorbačov varuje, že studená válka mezi Západem a Ruskem může přerůst v reálnou válku. Nositel Nobelovy ceny míru Gorbačov to řekl v rozhovoru pro ruskou agenturu Interfax.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michail Gorbačov

Michail Gorbačov | Foto: European Commission Audiovisual service

Spojené státy už zatáhly Rusko do studené války a není vyloučeno, že to risknou a udělají další kroky ke skutečné válce, říká Gorbačov.

Amerika podle něj zabloudila v džunglích a táhne tam Rusko s sebou. Dodal, že evropské země, zvláště Německo, jsou příliš závislé na politice Spojených států, a pokud jde o sankce proti Rusku, podle Gorbačova všichni ztratili hlavu.

Sovětský exprezident dřív patřil ke kritikům současného ruského prezidenta Vladimira Putina. V poslední době se ale přiklonil na jeho stranu a podpořil například anexi ukrajinského Krymu.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme