Stávka na několik hodin opět zablokovala provoz v tunelu pod La Manche

Stávkující zaměstnanci trajektové přepravy dnes na tři hodiny přerušili železniční dopravu v tunelu pod kanálem La Manche. O zprovoznění dopravy informoval agenturu AFP mluvčí společnosti Eurotunnel. Doprava v tunelu mezi Francií a Británií stála kvůli stávce za poslední týden už podruhé.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Doprava pod kanálem La Manche kvůli stávce znovu stojí

Doprava pod kanálem La Manche kvůli stávce znovu stojí | Zdroj: Reuters

Tunel pod La Manche blokovali francouzští zaměstnanci společnosti SeaFrance, která využívá trajektovou přepravu MyFerryLink. Zaměstnancům se nelíbí, že se společnost Eurotunnel dohodla na prodeji divize MyFerryLink jejímu dánskému konkurentovi DFDS, a obávají se propouštění.

Stávkující výrazně zkomplikovali dopravu mezi Francií a Velkou Británií. Na kolejích zapálili pneumatiky a podle některých zpráv se dokonce pokoušeli rozebrat koleje.

Dlouhé fronty stojících kamionů nahrávají migrantům, kteří se dlouhodobě pokoušejí proniknout do řady z nich s cílem dostat se do Velké Británie.

Doprava pod kanálem La Manche kvůli stávce znovu stojí | Foto: Reuters

Jan Šmíd Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme