Střední Itálii sužují další otřesy. Od středeční živelní pohromy jich bylo už přes 900

Záchranné práce ve střední Itálii komplikují další následné otřesy. Od středečního zemětřesení, které si vyžádalo nejméně 267 mrtvých, jich úřady napočítaly přes 900. Italská vláda už kvůli ničivým následkům živelní pohromy vyhlásila stav nouze. Opatření má zrychlit dodávky pomoci obyvatelům obcí, kteří zemětřesení přežili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Následky tragického zemětřesení v italském městečku Illica

Následky tragického zemětřesení v italském městečku Illica | Foto: Robert Mikoláš

Členové záchranných týmů dále pokračují v pátrání po lidech, kteří katastrofu přežili a jsou připraveni odjet kdykoli na další postižená místa. Jak ale dodává jeden z nich, zasahující v obci Illica, naděje na objevení živých lidí je už spíše mizivá.

Důležité teď podle něj bude zaměřit se na zajištění pomoci lidem, kteří přišli o střechu nad hlavou a obnovu zničených měst.

Italský premiér Matteo Renzi v této souvislosti slibuje, že se nebude opakovat situace z roku 2009, kdy ničivé zemětřesení zasáhlo město Aquila, kde ale dosud stále není řada domů opravena.

Zemětřesení v Itálii- výběr | Foto: ČTK

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme