Střelba v Roubaix prý nesouvisela s terorismem. Rukojmí už jsou v bezpečí

Všichni zajatci, které neznámí pachatelé několik hodin drželi v rodinném domě ve francouzském městě Roubaix blízko hranic s Belgií, jsou podle úřadů v bezpečí. Útočníky policie zneškodnila – jeden byl zastřelen, ostatní jsou ve vazbě. Podle policejních zdrojů nešlo o teroristický útok, ale o nevydařené loupežné přepadení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pozice policie u místa incidentu v Roubaix

Pozice policie u místa incidentu v Roubaix | Zdroj: Reuters

Dva až tři ozbrojení lupiči se večer pokusili vykrást rodinný dům. Poté, co se jim akce nezdařila a začala je pronásledovat skupina policistů, vzali jako rukojmí rodinu bankéře, kterého se původně pokusili okrást a podle některých zdrojů i unést.

Zazněly výstřely a přišly zprávy o možných zraněných. Dvěma ze čtyř rukojmí se podařilo utéct, zbylé dvě osoby byly osvobozeny za dosud nejasných okolností.

Kolem přepadeného domu vytvořila policie velkou bezpečnostní zónu v řádu stovek metrů. Na místo dorazila speciální zásahová jednotka. Pachatelé prý byli dobře vyzbrojeni. Případu už se ujali policejní vyšetřovatelé.

Dějištěm incidentu byla honosná čtvrť města Roubaix, které leží poblíž Lille u belgické hranice. Střelba vyvolala obavy vzhledem k napjaté situaci ve Francii po teroristických útocích v Paříži ze 13. listopadu a k protiteroristické pohotovosti v sousední Belgii.

Jan Šmíd, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme