Takzvaný bodový systém pro výběr přistěhovalců Británie zavádět nebude, uvedla Mayová

Britská ministerská předsedkyně Theresa Mayová vyloučila, že by Británie pro omezení přistěhovalectví zavedla ve Spojeném království takzvaný australský bodový systém. Mayová zpochybnila i některé další body, na kterých postavili svou kampaň zastánci brexitu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Theresa Mayová se stala novou premiérkou Velké Británie

Theresa Mayová se stala novou premiérkou Velké Británie | Zdroj: Reuters

Podle Theresy Mayové australský bodový systém není zázračným řešením migrace, a navíc prý scházejí důkazy, že opravdu funguje.

Premiérka podle posledních informací upřednostňuje zavedení pracovních povolení svázaných s kvótami pro jednotlivé sektory britské ekonomiky.

Theresa Mayová, která je v Číně na summitu G20, také odmítla potvrdit, že její vláda bude britskému zdravotnictví týdně posílat 100 milionů liber, které zatím putují do unijní pokladny.

I v tomto případě jde o jeden z hlavních bodů manifestu, se kterým euroskeptická kampaň Vote Leave uspěla v referendu 23. června.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme