Těžká nehoda Putinova oblíbeného šoféra. Zemřel po čelním střetu v centru Moskvy

Černé BMW, které patří do vozového parku ruského prezidenta, se v Moskvě čelně střetlo s jiným vozem, napsaly v úterý odpoledne britská média. Prezident Vladimir Putin v autě při nehodě neseděl. Řidič ale přišel o život. Nešťastná událost se stala 2. září.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Putinův vůz havaroval v úterý odpoledne v Moskvě

Putinův vůz havaroval v úterý odpoledne v Moskvě | Foto: Youtube , eNCA

Tragickou nehodu zachytil kamerový systém. Záznamy zveřejnil britský Daily Mail. Z videa je patrné, že Putinovo BMW jelo v rychlém pruhu, když do něj čelně narazil Mmercedes. Proč druhé auto prudce změnilo směr není ze záznamu patrné. Řidič protijedoucího vozu byl převezen do nemocnice.

Putinův oblíbený řidič, jak jej ruská média nazvala, nebyl sice jmenován, ale jedná se o profesionála s více než čtyřicetiletou praxí. Vozidlo, ve kterém Vladimir Putin obvykle jezdil, patří ruskému senátu.

Odklizení následků nehody trvalo několik hodin. Magistrála Kutuzovsky prospekt, kde se nehoda odehrála, byla uzavřená. Je to jedna z hlavních tepen metropole, a proto omezení způsobilo výrazně ztížilo dopravu v centru Moskvy.

Narozdíl od britských zdrojů, které spekulují například o pokusu o atentát, ruská média se k věci až na výjimky nevyjadřují.

Radka Nováková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme