Třetí ruský konvoj s humanitární pomocí dorazil do Doněcku

Na východní Ukrajinu dnes ráno dorazil v pořadí už třetí ruský konvoj s humanitární pomocí. Podle Moskvy přivezl do Doněcku na 2 tisíce tun nákladu. V Minsku mezitím Kyjev a separatisté uzavřeli další dohodu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moskva vypravila do krizové oblasti v pořadí už třetí konvoj (archivní foto)

Moskva vypravila do krizové oblasti v pořadí už třetí konvoj (archivní foto) | Zdroj: Reuters

Konvoj asi 200 kamionů podle Moskvy přivezl jídlo, léky, generátory a teplé oblečení.

Nákladní auta na hranicích nezkontroloval Červený kříž, ani ukrajinští pohraničníci. A to přes to, že to ruská strana údajně nabízela.

Vyslání třetího konvoje avizoval před třemi dny ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov, který argumentoval, že humanitární situace v konfliktní oblasti zůstává katastrofální.

Ke zlepšení by měla přispět také dohoda, kterou se po devíti hodinách tvrdého vyjednávání podařilo uzavřít zástupcům Kyjeva a proruských separatistů.

"Do 24 hodin od přijetí této dohody nesmí být u kontaktní linie žádné zbraně těžkého kalibru. A to v minimální vzdálenosti 15 kilometrů na obou stranách," řekl bývalý ukrajinský prezident a hlavní vyjednavač Kyjeva, Leonid Kučma.

Proruští separatisté a ukrajinská armáda stáhnou těžké zbraně o 30 kilometrů, dohodli se v Minsku

Číst článek


Zvětšit mapu

Nad Doněckem se opět vznáší dým. K několika explozím došlo v chemičce

Číst článek

Matěj Štýs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme