Tři Češi dostali v Německu mnohaleté tresty za brutální přepadení. Postarší rodinu týrali několik hodin

Tresty vězení od devíti do 11 let uložil ve čtvrtek soud v německém Weidenu trojici Čechů za loňské brutální loupežné přepadení německé rodiny. Muži ve věku 34 až 44 let trýznili tříčlennou postarší rodinu v jejím vlastním domě více než čtyři hodiny. Odcizili přitom peníze a šperky za více než 20 tisíc eur, tedy přes 540 tisíc korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jeden z obžalovaných Josef Michl přichází k soudu ve Weidenu

Jeden z obžalovaných Josef Michl přichází k soudu ve Weidenu | Zdroj: ČTK

Tři Češi - Josef Michl, Martin Janouš a Martin Hrdlička - se do domu vloupali loni 17. září večer. Narazili přitom na trojici jeho obyvatel, 71letého muže, jeho 68letou ženu a její 89letou matku.

Češi všechny tři svázali, bili je a vyhrožovali smrtí. Na své oběti mířili plynovou pistolí, dávali jim nůž na krk nebo jím bodali jen těsně kolem jejich hlav.

Utrpení německých občanů skončilo až po více než čtyřech hodinách, když útočníci dům, jehož zapálením vyhrožovali, opustili.

Týranou dívku vyslýchali policisté na dálku. Videokonference není tak traumatizující a šetří čas i peníze

Číst článek

Odnesli si hotovost a šperky v hodnotě nejméně 20 799 eur, tedy asi 562 tisíc korun. Michl předtím po celém domě rozlil naftu a se svými spolupachateli rozsypal koření, aby zahladil stopy.

Právě čtyřicetiletý Michl, který si během útoku počínal nejagresivněji, odešel ve čtrvtek od soudu s nejdelším trestem - 11 let odnětí svobody. Čtyřiatřicetiletý Janouš a o deset let starší Hrdlička byli odsouzeni k devíti letům vězení.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme