Tři hlavní britské strany posílí pravomoci Skotsku, pokud nezvolí nezávislost

Skotský parlament dostane další pravomoci. Dokonce písemně se k tomu zavázali předsedové tří hlavních britských politických stran. Jejich manifest dnes otiskl skotský deník Daily Record. Už ve čtvrtek budou skotští voliči v referendu hlasovat o případné nezávislosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O případné nezávislosti budou skotští voliči hlasovat v referendu už ve čtvrtek

O případné nezávislosti budou skotští voliči hlasovat v referendu už ve čtvrtek | Zdroj: Reuters

Jízdní řád udělení nových pravomocí, spravedlivé rozdělování příjmů a konečné slovo skotské vlády ohledně financování zdravotnictví. To všechno garantují David Cameron, Ed Miliband a Nick Clegg obyvatelům Skotska, pokud si nezvolí cestu nezávislosti.

Premiér Cameron pro BBC odmítl, že by šlo o "pokus poslední naděje" s tím, že přidělení silnějších pravomocí skotskému parlamentu bylo vždy součástí jeho plánu.

Podle deníku Independent proudí na pobočky skotských bank další miliony liber v hotovosti pro případ, že vyhrají separatisté a lidé vezmou bankomaty útokem.

Množí se spekulace, že se část veřejnosti chystá převést své úspory do Anglie. Bank of England ale slíbila ochranu účtů kdekoli ve Spojeném království po dobu 18 měsíců od referenda.

Whisky je přece skotská! Pro producenty je ale vidina nezávislosti velkou neznámou

Číst článek

Skotsko | Foto: Český rozhlas

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme