‚Ty to točíš? Bravo.' Italka spáchala sebevraždu kvůli svému lechtivému videu

Itálii zasáhla smrt mladé ženy, která se zabila kvůli ponižování na internetu. Jednatřicetiletá Tiziana Cantoneová měla dlouhodobé problémy kvůli videu, které kolovalo na internetu. Na něm je natočená Tiziana při sexu. V Itálii se nahrávka stala virálním hitem a ženě se posmívaly tisíce lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tiziana Cantone

Tiziana Cantone | Foto: Reprofoto

Titziana udělala tu chybu, že video se záběry vlastního sexu poslala svému bývalému příteli a několika dalším lidem. Nepočítala ovšem s tím, že ti záznam umístí na internet. To se ovšem stalo a video začalo brzy kolovat po sociálních sítích.

Žena ale měla dvojí smůlu. Ve videu totiž zazněly některé věty, kterými se internet začal bavit a dělat z nich vtipy. Záznam se proto rozšířil na mnoho serverů a žena tak sama neměla prakticky žádnou šanci všechny nahrávky najít a dosáhnout jejich stáhnutí z webu.

Ty to točíš? Bravo

Video zaplavilo italský internet a hlášky z něj začali používat lidé nejen na internetu, ale i v běžném životě. Věta: "Ty to točíš? Bravo!" (italsky dobře) se stala natolik slavnou, že se začala šířit v podobě vtipných obrázků - takzvaných memes - a hláška i tvář Titziany se objevovaly dokonce i na autech a prodávaly se na tričkách. Žena se proto před posměchem jen těžko skrývala.

Dala kvůli tomu výpověd v práci, odstěhovala se ke své matce, změnila si jméno a s pomocí právníků bojovala za stažení videa z internetu.

Titziana nakonec u soudu vyhrála a video i narážky na něj musely z internetu zmizet. Dosáhla například toho, že už nejde vyhledat přes Facebook. Soud ale pro ženu znamenal další ránu. Přestože vyhrála, musela zaplatit na soudních výlohách v přepočtu víc než půl milionu korun.

Třetí pokus o sebevraždu

Tiziana pravděpodobně neunesla psychický tlak a dvakrát se pousila o sebevraždu. Třetí pokus se jí nakonec podařil. Policie proto začala vyšetřovat čtyři lidi, kteří video na internet umístili jako první.

Mnohé lidi sebevražda Titziany zasáhla a začali se jí zastávat. Objevují se také názory, že by k takové tragédii nemuselo dojít, kdyby byla muž. Podle některých uživatelů Twitteru totiž sex muže nevyvolavá takové emoce jako u dívky.

Z její smrti také obviňují ty, co video zveřejnili. Na druhé straně ale u někteří zastávají názor, že si Titziana za svůj osud mohla sama, protože choulostivý materiál dobrovolně rozeslala dalším lidem.

Podobné ponižování na internetu je v poslední době rozšířené po celém světě. Choulostivá videa na web často umístí rozzlobení muži, se kterými se rozešla přítelkyně, nebo někdo ukradne fotky či videa z e-mailové stránky nebo špatně zabezpečených soukromých galerií na internetu.

Stránky, které takové materiály shromažďují, jsou i v Česku. Problém je v tom, že se videa zpravidla velmi rychle rozšíří a pro oběti je pak velmi obtížné dosáhnout toho, aby je lidé smazali. A pokud se video objeví například na některých ruských serverech, je pak jejich odstranění i přes pomoc soudu prakticky nemožné.

Matěj Štýs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme