Ukrajina zakázala ruským aerolinkám lety na ukrajinské území, oznámil Jaceňuk

Na Ukrajinu nesmí od 25. října létat ruské letecké společnosti, včetně největších aerolinek - Aeroflotu a Transaera. Rozhodla o tom ukrajinská vláda, která tím přitvrdila sankce vůči Rusku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo společnosti Aeroflot na moskevském letišti Šeremetěvo

Letadlo společnosti Aeroflot na moskevském letišti Šeremetěvo | Foto: Wikimedia Commons, CC BY-SA 2.0, Aleksandr Markin

Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk oznámil, že zákaz letů ruských společností Aeroflot, Transaero a dalších doporučila vládě a prezidentovi Rada pro národní bezpečnost.

Ukrajina podle premiéra nepovolí ani přelety ruských letadel s vojenským nákladem a vojáky na palubě ani s materiálem, který může být použit pro vojenské účely.

„Ruská letadla s ruskou trikolorou nemají co dělat na ukrajinských letištích,“ uvedl premiér Jaceňuk. Kyjev nedávno vydal rozšířený seznam 400 osob a 90 firem, převážně ruských, na které se vztahují sankce.

Šéf mezinárodního výboru horní komory ruského parlamentu Konstantin Kosačov označil zákaz letů za destruktivní opatření, které podle něj v první řadě poškodí ukrajinské občany.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme