Ukrajinská média informovala o přijetí konvoje NATO v Česku bez zkreslení

Na Ukrajině se zájmem sledovali příjezd amerického konvoje do Prahy. Vojáky USA se chystají přivítat i Ukrajinci, až koncem dubna začnou na západě země společná cvičení. Na rozdíl od některých ruských informovala ukrajinská média o přijetí vojáků NATO v Česku bez zjevného zkreslení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký vojenský konvoj v ČR, Bohumín

Americký vojenský konvoj v ČR, Bohumín | Foto: Filip Jandourek

Ukrajinské zpravodajství z Prahy na rozdíl od ruského objektivně popsalo příjezd amerických vojáků i reakce veřejnosti před ruzyňskými kasárnami.

„Neobešlo se to bez protestů, hlavně ze strany komunistů a starších osob. Viděli jsme ale, že šlo o jednotlivce nebo malé skupiny maximálně do deseti lidí, zatímco příznivců byly stovky,“ popsala situaci zpravodajka ukrajinské televizní služby TSN.

Ruská média naopak zdůrazňovala masový veřejný nesouhlas s průjezdem konvoje. Na záběrech ale byli vidět hlavně Češi s americkými vlajkami.

Trasa konvoje | Foto: Český rozhlas

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme