Útočník z Charleroi žil v Belgii nelegálně, úřady ho dvakrát vyhostily

Alžířan, který v sobotu v Charleroi zranil mačetou dvě policistky, žil v Belgii i přes to, že mu úřady dvakrát nařídily opustit zemi. Ani jednou ale výzvu neuposlechl. Podle agentury AP to řekl belgický státní tajemník pro migraci Theo Francken. Ten zároveň potvrdil, že policie agresora znala.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Neznámý muž zranil mačetou dvě policistky v centru belgického Charleroi

Neznámý muž zranil mačetou dvě policistky v centru belgického Charleroi | Zdroj: Reuters

Třiatřicetiletý alžírský občan Cháled Babúri žil v Belgii od roku 2012. Policie ho v minulosti zadržela za držení drog a jízdu na černo městskou dopravou. Žádné informace o napojení na teroristy ale policie neměla.

Babúri útočil v sobotu odpoledne u kontrolního stanoviště před budovou hlavní policejní stanice v centru města Charleroi, asi 50 kilometrů jižně od Bruselu. K incidentu se v neděli přihlásil takzvaný Islámský stát.

Jaromír Marek, Marie Machytková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme