Útok ve švýcarském vlaku. Ozbrojený muž zranil šest lidí, policie ho dopadla

Ozbrojený muž zranil v sobotu odpoledne ve švýcarském vlaku šest lidí. Na cestující zaútočil zapálenou hořlavou tekutinou a nožem. Informaci přinesla agentura AFP s odkazem na místní policii. Zranění některých cestujících jsou podle švýcarských médií vážná.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Násilí (ilustrační foto)

Násilí (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

Policie útočníka dopadla, podle informací místních médií je jím 27letý Švýcar. Motiv jeho činu zatím není znám.

Vyšetřovatelé ale považují za velmi nepravěpodobné, že útok ve vlaku na severovýchodě země byl teroristickým činem. Přiklání se podle agentury Reuters k tomu, že možná šlo o zločin z vášně.

Pobodaní a popálení cestující včetně šestiletého dítěte skončili v několika okolních nemocnicích. Kromě malé dívky utrpěli zranění také 17letý mladík, 50letý muž a tři ženy ve věku 17, 34 a 43 let, uvedla místní agentura ATS. Mezi zraněnými je také samotný útočník.

K incidentu došlo kolem půl třetí odpoledne u nádraží v Salez v kantonu Sankt Gallen na severovýchodě země, poblíž hranic s Lichtenštejnskem a Rakouskem. Pachatel nejdříve ve vlaku zapálil hořlavou kapalinu a poté na cestující zaútočil nožem.

Policie uzavřela oblast útoku a na místo dorazili také hasiči, tři záchranářské vrtulníky a lékařské týmy. Nádraží bylo dočasně uzavřeno a pro další dopravu cestujících se připravují autobusy.

Výše škody na vlaku je podle prvních odhadů více než 100 tisíc švýcarských franků, tedy asi 2,5 milionu korun.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme