Už čtvrtým dnem se příměří na východní Ukrajině víceméně respektuje

Od vyhlášení příměří na východní Ukrajině uplynuly už čtyři dny a všechny strany klid zbraní v zásadě dodržují. Ještě dnes by si ukrajinská strana a proruští povstalci měli vyměnit přes tři desítky zajatců a do konce týdne dalších téměř 900.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Relativního klidu během příměří využívají zejména obyvatelé východoukrajinských měst

Relativního klidu během příměří využívají zejména obyvatelé východoukrajinských měst | Zdroj: Reuters

Až na výbuchy v zóně doněckého mezinárodního letiště je situace na východě Ukrajiny mnohem klidnější než před vyhlášením příměří.

„Zastavení palby se vcelku dodržuje, i když dochází k incidentům, ze kterých se obě strany obviňují navzájem. Jsme ale znepokojení zprávami, podle kterých ukrajinští bojovníci koncentrují velké množství těžkých zbraní v oblasti Děbalceva,“ oznámil ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.

První odhady válečných škod vyčíslil Kyjev na 8 miliard dolarů. Chce se soudit s Moskvou

Číst článek

Relativního klidu využili obyvatelé Luhansku k úklidu ulic od trosek domů a nevybuchlé munice. V Doněcku zase městské služby opravují poškozené elektrické a vodovodní sítě. Část metropole Donbasu přesto zůstává bez vody a proudu.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme