V Británii chtějí zavést povinné pojištění pro psy

V Británii skončí každý týden v nemocnicích více než sto lidí, které napadl pes. Vládnoucí labouristé, teď - jen několik týdnů před volbami - přicházejí v návrhem, jak tyto útoky omezit. A jak zajistit odškodnění pro jejich oběti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Argentinská doga

Argentinská doga | Foto: Martin Smrček

Jednak by rádi zakázali několik nejnebezpečnějších bojových plemen a to nejen na veřejnosti, jako dosud, ale i v domácnostech. A chtějí zavést povinné pojištění pro majitele psů v Anglii a Walesu.

Přehrát

00:00 / 00:00

O psech v Británii mluvil na Rádiu Česko tamní spolupracovník Českého rozhlasu Milan Kocourek

V Británii nejsou psi registrováni a to úřadům i policii znesnadňuje práci při identifikaci viníků útoků. Ministr vnitra Alan Johnson řekl, že mu dělají starost lidé, kteří drží psy výlučně pro zastrašování jiných lidí.

"Lidé mají základní právo na to, aby se cítili v bezpečí jak na ulici, tak doma," řekl ministr Johnson. Proti povinné registraci psů, která v Británii už v minulosti existovala, nic nemá ani většina majitelů těchto šelem.

Mezi těmi, kdo uvítali návrh změny zákona, je i odborový svaz zaměstnanců v komunikacích, kam patří i poštovní doručovatelé. Právě ti bývají psy nejčastěji napadáni.

Igor Maňour, Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme