V 'džungli' u Calais je 6900 migrantů. Nejvíc od vzniku tábora

V provizorním táboře pro migranty u severofrancouzského Calais nyní žije nejvíce lidí od jeho vzniku na začátku loňského roku. Zástupci prefektury v něm napočítali na 6900 obyvatel, uvedla agentura DPA. Ještě vyšší čísla ovšem uvádějí nevládní organizace, podle nichž v tábořišti, kterému se přezdívá džungle, žije více než 9000 migrantů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Uprchlický tábor, tzv. džungle, ve francouzském Calais

Uprchlický tábor, tzv. džungle, ve francouzském Calais | Zdroj: Reuters

Počet uprchlíků v táboře poblíž přístavu roste navzdory tomu, že se francouzské úřady opakovaně pokoušejí počet obyvatel snížit.

Například letos na jaře prefektura nechala jižní část tábořiště strhnout a přesunula tisíce lidí do uprchlických center v jiných částech země.

Podle nevládních organizací však stát již nemá dostatek náhradního ubytování, aby mohl evakuovat i severní část tábora. Od června počet migrantů vzrostl o více než dvě tisícovky.

Podle sčítání, které v srpnu provedly humanitární organizace Auberge des Migrants a Help Refugees, žije v "džungli" už více než 9100 imigrantů. Mezi nimi je 865 nezletilců, z nichž 676 nemá dospělý doprovod, upřesnily organizace.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme